Főoldal>
Hírek

Iskolánk diákjai 2022 augusztus 18-án Kiskunfélegyházára utaztak a Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba. A Határtalanul program keretén belül a szakliceumba és szakiskolába járó diákok, azaz a mechatronika, vallásturisztika, vízgázszerelő, autószerelő és fodrász, manikűr-pedikűr szakokra bejutott legjobb tanulmányi átlagot elérő tanulókkal.

   A látogatás célja az iskolák közötti kapcsolatok szorosabbá tétele, szakmai tapasztalatcsere, kulturális-, és szabadidős programokon való részvétel. A diákok és kísérő tanáraik betekintést nyertek az iskolában a fodrász-, cukrász-, kisgyermekgondozó-, CNC-, és autószerelő tanműhelyek működésébe. 

Céglátogatásra is sor került a Magyar Villamos Művek különböző kiskunfélegyházi telephelyein, amely során meglátogatták a villanyszerelő és heggesztő képzőközpontot.

Ezen kívül a helyi szecessziós stílusú városházát és a Kiskun Múzeumot nézték meg. Vasárnap szentmisén vettek részt a Szent István király templomban, ahol a gyergyószentmiklósi születésű Márton Arnold papbácsi misézett. 

A fennmaradó szabad idejüket többek között a félegyházi és kiskunmajsai termál parkfürdőkben töltötték el. A program megkoronázásaként hétfőn meglátogatták a budapesti Országházat, és megcsodálhatták a Szent Koronát is.


Az iskola igazgatója a következőképpen értékelte a tanulmányi kirándulást:

,,Értékes testvériskolai kapcsolatot ápolunk a kiskunfélegyházi szakképző iskolával, amely számunkra nagyon hasznos, úgy kapcsolati mint  szakoktatás terén. A jövőre nézve szeretnénk hosszútávon fejleszteni ezt a partnerségi kapcsolatot. Ha a Határtalanul pályázat keretén belül ez nem megvalósítható, akkor is szeretnénk fogadni  Gyergyószentmiklóson a kiskunfélegyházi tanulókat és pedagógusokat egy diák és tanár csere keretén belül.”

(Siklódi Piroska, iskolaigazgató)

A diákok is megosztották véleményüket:

,,Nagyon sok új ismerettel gazdagodtam szakmai téren. Baráti kapcsolatokat kötöttem az itteni diákokkal.”

(Ambrus Dávid, 9. osztályos, mechatronika szakos tanuló)

,,Jól éreztem magam, főként a szabadidős programok tetszettek, mint például a parkfűrdők meglátogatása.”

(Balog Réka, 9. osztályos vallásturisztika szakos tanuló)